Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z botwinką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
por 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
kostka rosołowa 2 szt
botwinka 2 pęczki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
ziemniaki 2 szt
czosnek 2 ząbki
koperek 1/2 pęczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
śmietana 30% 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z botwinką

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, przyprawę kucharek, kostki rosołowe oraz warzywa tzn. Obrane i pokrojone w półplasterki marchew i pietruszkę, por w krążki oraz seler w drobną kosteczkę. Całość gotujemy i gdy warzywa będą prawie miękkie dodajemy drobno posiekane liście botwinki a buraczki pokrojone w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Po dziesięciu minutach gotowania dodajemy ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Gdy już wszystko będzie miękkie odlewamy pól szklanki wywaru i mieszamy ze śmietaną. Do zupy wlewamy rozmieszaną śmietanę oraz posiekany koperek. Całość doprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.06.2014 09:28
pożywna zupa,lubie takie :-)
pajbek 03.06.2014 21:54
pyszności :-)
Czarnula87 03.06.2014 21:08
chyba i ja się skusze i przygotuje w domu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak