Jarzynka z sałaty lodowej :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    2 łyżeczki
  • masło

    3 łyżki
  • bułka tarta

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z solą ( tak ok. 1,5 litra ). Sałatę przeciąć na ósemki w taki sposób by przy każdej cząstce był kawałek głąba który będzie trzymał liście tak by się nie rozpadły ( można każdą cząstkę związać delikatnie nitką by liści nie odpadły ). Gotować na średnim gazie 20 minut. W tym czasie zarumienić na maśle bułkę tartą . Wyjąć łyżką cedzakową sałatę z wody( zdjąć nitki jeśli była wiązana ). Polać sałatę masłem z bułką tartą . Posypać koperkiem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat