Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzyna na ciepło

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 głowy
marchew 3 szt
sos sojowy
masło 1 łyżka
szczypiorek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzyna na ciepło

Kapustę myjemy obrywamy brzydkie liście i kroimy w paseczki jak do bigosu. Marchewki myjemy osuszamy i skrobiemy. Następnie kroimy je w kosteczkę. Pokrojona marchewkę zalewamy wodą ok 1 cm nad marchew i gotujemy ok 5 min następnie dodajemy pokrojoną kapustę i dolewamy wody ,żeby nakryła kapustę. Gotujemy aż kapusta będzie lekko miękka. Odlewamy niepotrzebną wodę - solimy , doprawiamy sosem sojowym i pieprzem. Dajemy masło i mieszamy. Dusimy w masełku ok 1 minuty mieszając pomalutku. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1221 02.05.2013 10:15
świetnie wygląda :)
Janina 02.05.2013 09:25
Bardzo smaczne takie jedzonko
Boska_Agatka 02.05.2013 08:27
mniam mniam wyśmienite danie
iwi 02.05.2013 07:18
Ciekawe danie
iwa643 02.05.2013 07:01
Polecam do obiadu pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak