Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarskie sznycelki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1/2 kg z kapustą
jajko 2 szt.
kaszka kukurydziana 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jarskie sznycelki

Wykonanie:
Opłukać włoszczyznę, ugotować i zmielić. Dodać jedno jajko( drugie zostawić do panierki) kaszkę, mąkę i przyprawy do smaku. Dokładnie wymieszać, formować sznycelki, obtaczać w rozmąconym jajku i bułce tartej. Następnie usmażyć na gorącym oleju z obu stron na złoto Podawać do obiadu z sosami według uznania. Jeżeli nie mamy kaszki kukurydzianej możemy zastąpić manną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 03.06.2015 13:13
Jakie fajne :))
2milutka 03.06.2015 08:50
fajna propozycja
RenataZ-et 02.06.2015 23:42
świetny pomysł!
agogo2 02.06.2015 22:50
pyszny obiadek
Franciszek 02.06.2015 22:15
Super pomysł
pajbek 02.06.2015 20:57
Pyszne :-)
Katarzyna59 02.06.2015 20:39
bardzo fajne
dumel87 02.06.2015 20:14
fajny pomysł na jarski obiadek :)
pestka 02.06.2015 20:11
podoba mi się ta propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak