jarski ryż kokosowy z jarmużem i cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż brązowy

    100 gram
  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • jarmuż

    1 szklanka
  • cukinia

    1/2 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    do dekoracji
  • masło do smażenia

  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • kokos

    50 (miąższ)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarmuż umyć, osuszyć i pokroić na większe kawałki. Cukinię pokroić w plastry. Ryż zalać wodą (około 2 szklanki) i gotować 30 minut dodać starty miąższ orzecha kokosowego gotować razem około 3-5 minut, doprawić solą. Na patelni, usmażyć na maśle rozdrobnioną cebulkę z cukrem, dodać i cukinię, smażyć około 1 minutę. Warzywa dodać do do ryżu. Sprawdzić smak, doprawić pieprzem. Dodać jogurt grecki i opcjonalnie szczypior. Można jeść i na zimno i na ciepło.
Jarmuż można zastąpić świeżym szpinakiem lub pokrzywą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 08.10.2013 20:22
wygląda apetycznie
Krystyna32 08.09.2013 07:23
apetyczne !
IwonaKa 10.08.2013 13:44
pyszne danie,zjadłabym chętnie
Agnieszka-87-25 04.08.2013 09:48
super zielono
olkaaa 26.07.2013 07:30
chętnie spróbuję
Wafelek2601 09.05.2013 21:30
Ciekawe danie
ONY_za_kare 05.05.2013 09:09
musi być pyszna :)
migotka28 04.05.2013 22:19
fajne zielone danie:)
Konczi 04.05.2013 19:26
smakowałoby mi :)
mufinka79 04.05.2013 18:50
Bardzo apetyczne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat