Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarski gulasz z dynią i kaki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaki 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
marchewka 1 sztuka
biała rzodkiew 100 gram
cebula biała 1/2 sztuki
sos rybny 1 łyżka
olej 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
pieprz, chili w płatkach do smaku
dynia 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Jarski gulasz z dynią i kaki

Cebulę obrać i pokroić a mała kostkę. W rondelku rozgrzać olej i zeszklić na niej cebulę. Dynię pokroić w dużą kostkę, marchewkę podobnie. Dodać do zeszklonej cebuli. Chwilę razem smażyć. Następnie dodać sos rybny. Dodać pokrojoną w duża kostkę paprykę i około 1 szklanki wody. Przykryć i dusić aż dynia i marchewką zmiękną. Mniej więcej w połowie duszenia dodać pokrojoną w kostkę rzodkiew. Na około 2-3 minuty przed końcem duszenia dodać obrane i pokrojone w kawałki kaki. Na koniec dodać przyprawy i suszone pomidory. Wymieszać. Dusić jeszcze około 1 minuty. Podawać gorące. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 10.01.2014 09:57
bardzo apetycznie wygląda
monikaT83 30.11.2013 16:29
Dziękuję:) kaki daję słodkawy smak i fajnie się komponuje z dynią i sosem rybnym..
Mniam 30.11.2013 11:32
Ciekawa jestem smaku. Zainteresował mnie dodatek kaki.
w mojej kuchni 29.11.2013 23:12
dla mnie pyszne jedzonko
Konczi 29.11.2013 22:15
to musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak