Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarski farsz do krokietów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
kasza gryczana 10 dag
cebula 1
masło roślinne 2-3 łyzki
sól
pieprz
jajko
kapusta kiszona 30 z marchewką

Przepis i sposób przygotowania na: Jarski farsz do krokietów

Kapustę odcisnąłem, lekko posiekałem ,zalałem zimną wodą i gotowałem 35 minut na wolnym ogniu, po czym ją dokładnie odcisnąłem. Kaszę gryczaną gotowałem do miękkości, odcedziłem. Pieczarki posiekałem w cienkie półplasterki i przesmażyłem na łyżce masła z dodatkiem przypraw. Cebulę pokroiłem w kostkę i smazyłem na złoty kolor na 1-2 łyżkach masla, doprawiłem solą. Wszystkie składniki połączyłem, wbiłem 2 jajka, dodałem przyprawy do smaku i dokładnie wymieszałem. taki farsz jest idealny do krokietów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 17.02.2014 10:52
fajny farsz
gosia56 09.12.2013 08:35
super farsz
erym 05.10.2013 12:47
uwielbiam przepisy dla wegetarian
caralajna 01.02.2013 07:50
pyszny pomysł
Anna169Hosz 29.01.2013 10:10
Ciekawy farsz.
Ewa6274879 25.01.2013 22:16
bardzo dobry :)
Zdzisław 23.01.2013 11:53
dobry
Sandra9 23.01.2013 11:11
bardzo fajne, lubie pierogi z takim farszem
kala9287 23.01.2013 10:16
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak