Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmużowy koktajl

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 7,5 dag
awokado 0,5 sztuka
kefir 400 ml
seler naciowy 1 łodyga
sok z limetki 0,5 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmużowy koktajl

Jarmuż dokładnie opłukujemy, usuwamy gruby nerw. Listki rozrywamy na małe kawałki, wrzucamy do pojemnika blendera.

Dodajemy umyty i pokrojony na drobne kawałki seler naciowy oraz miąższ z połówki awokado (można je obrać ze skórki nożem lub obieraczką i pokroić, albo po przecięciu na pół, wydrążyć miąższ łyżeczką).

Awokado od razu skrapiamy sokiem z limonki.

Miksujemy przez 30 sekund. Dodajemy kefir i ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.

Doprawiamy solą morską i czarnym pieprzem, opcjonalnie także odrobiną chili.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 19.05.2014 23:34
Muszę zrobić w sezonie jarmuzowym:)
barbara11561 19.05.2014 22:25
nie piłam jeszcze takiego,wyglada pysznie:)
Janina 19.05.2014 22:07
Samo zdrowie;)
Adamorek 19.05.2014 22:01
coś nowego i zdrowego
Konczi 19.05.2014 21:49
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak