Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmużowa z cieleciną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion cielęcy 1,5 litra
ziemniaki 3 sztuki
marchew 2 sztuki
por 1
kiełbasa z cielęciny 300 gram
jarmuż 1/2 opakowania
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmużowa z cieleciną

1.

Por umyć pod bieżącą wodą , pokroić w krążki.

2.

Liście jarmużu umyć.
Marchew oraz ziemniaki obrać, pokroić .
Marchew na plastry .
Ziemniaki w kostkę.

3.

Bulion przelać do garnka dodać liść laurowy i ziele, pokrojone warzywa.Gotować około 15 minut, następnie dodać jarmuż i ponownie gotować przez 5 minut.

4.

Kiełbasę pokroić na plasterki ,podsmażyć .
Podsmażoną dodać do zupy.

5.

Na koniec zupę doprawić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 29.03.2017 10:45
wyborna zupa:)
Ola1984 29.03.2017 09:51
Fajna, pożywna zupka :)
agnieszka214 28.03.2017 21:57
Zdrowa zupka
kloruś 28.03.2017 21:57
apetycznie! zjadłabym :)
IKrakowianka 28.03.2017 21:54
bardzo smakowita
ilka01 28.03.2017 21:46
ciekawa zupa
wwwiolka 28.03.2017 21:44
Bardzo fajny przepis.
bertpvd 28.03.2017 21:24
Super przepis
Marta1986 28.03.2017 20:45
bardzo smaczne
Ania321 28.03.2017 19:24
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak