Jarmuż w pysznej odsłonie.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jarmuż

    150 gram
  • boczek wędzony

    10 dkg
  • czosnek

    2 ząbki
  • rosół

    1 litr
  • sól

  • pieprz

  • wędzona papryka w proszku

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarmuż dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka. Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości liści. Na patelni wlewamy oliwę z oliwek, wrzucamy przeciśnięty czosnek i i ugotowany jarmuż. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką wędzoną, chwile podsmażamy. Na osobnej patelni podsmażamy plasterki boczku i łączymy je z jarmużem. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 04.04.2016 13:46
to musi być pyszne !!!! uwielbiam jarmuż - na wiosnę idealny :)
Anna169Hosz 04.04.2016 10:10
Ciekawy przepis.
Habibi 04.04.2016 09:27
uwielbiam jarmuż w każdym daniu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat