Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmuż w pysznej odsłonie.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 150 gram
boczek wędzony 10 dkg
czosnek 2 ząbki
rosół 1 litr
sól
pieprz
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmuż w pysznej odsłonie.

Jarmuż dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka. Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości liści. Na patelni wlewamy oliwę z oliwek, wrzucamy przeciśnięty czosnek i i ugotowany jarmuż. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką wędzoną, chwile podsmażamy. Na osobnej patelni podsmażamy plasterki boczku i łączymy je z jarmużem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 04.04.2016 13:46
to musi być pyszne !!!! uwielbiam jarmuż - na wiosnę idealny :)
Anna169Hosz 04.04.2016 10:10
Ciekawy przepis.
Habibi 04.04.2016 09:27
uwielbiam jarmuż w każdym daniu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak