Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmuż na ciepło

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 20 dkg
masło klarowane 2 łyżki
szynka parmeńska 4 plastry
słonecznik łuskany 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmuż na ciepło

Zagotować wodę z szczyptą soli, włożyć opłukany jarmuż, gotować 5-8 minut, odcedzić na sicie .
Szynkę pokroić, obsmażyć na suchej patelni.
Pokroić jarmuż na małe kawałki, włożyć do garnka z rozpuszczonym masłem, przykryć pokrywką, dusić na małym płomieniu, mieszając od czasu do czasu około 10 minut.
Doprawić solą i pieprzem, dodać szynkę, wymieszać.
Przełożyć do miseczki, posypać słonecznikiem.
Podawać do drugiego dania.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.04.2015 09:36
ładnie wygląda
Jagódka77 29.03.2015 13:47
smacznie wygląda, na pewno bym się skusiła
fotoviderek 14.03.2015 14:53
Lubię jarmuż, a tak podany wygląda bardzo apetycznie :)
Internetowa Kuchnia 13.03.2015 14:25
Nigdy nie jadlam jarmuzu, muszę spróbować ;)
miodunka 12.03.2015 18:05
ciekawy przepis
Bernadeta1 12.03.2015 16:49
Taka inny i na pewno bardzo smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak