JARMUŻ DUSZONY Z CEBULĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jarmuż

    1 kg
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/8 łyżeczki
  • bulion drobiowy

    1 szklanka
  • boczek wędzony

    100 gram
  • cebula

    2 sztuki
  • musztarda

    2 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na patelni, następnie dodać boczek i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Na oddzielne patelni podsmażyć jarmuż pokrojony w paski, zalać go bulionem i dusić, aż będzie miękki. Następnie dodać podsmażoną cebulę, boczek i czosnek.
Jarmuż doprawić solą, pieprzem, dodać musztardę i dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 20.11.2013 23:33
dobre to musi być :)
Pani Domu 03.10.2013 08:09
ciekawy pomysł
fotoviderek 18.09.2013 08:37
Taki jarmuż jest pyszny:)
IKrakowianka 27.08.2013 20:18
super pomysł
caralajna 26.07.2013 07:36
uwielbiam jarmuż
Wacław 07.06.2013 10:49
fajny przepis
Krystyna32 13.04.2013 07:33
ciekawy przepis
Katarzyna59 27.12.2012 16:00
smaczny
RenataZ-et 08.10.2012 17:45
ciekawy przepis
kate.500 21.09.2012 15:48
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat