Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Japońce śledziowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 6 szt
sałatka jarzynowa 6 łyżek
majonez do smaku
jajko 3 szt
cebula biała 4 szt
pieprz
sól
majonez do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Japońce śledziowe

Śledzie (tam gdzie się przecinają)odrywamy od siebie odrywając również tę cienką śliską skórkę(osłonkę). Obie połówki rozkładamy naprzeciw siebie robiąc z nich koła połączone przy brzegach wykałaczkami. Do środka każdego śledzia dajemy po jednej pełnej łyżce sałatki jarzynowej wcześniej przyprawionej solą i pieprzem i wymieszanej z majonezem. Na każdą taką kupkę sałatki wciskamy delikatnie połówkę ugotowanego jajka. Cebulę zaś obieramy i kroimy w cienkie piórka zalewając gotowaną wodą i parzymy ją około 10minut. odcedzoną i ostygniętą cebulę przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z majonezem. nakładamy po łyżce cebuli na każdego japońca. Podajemy,przetrzymujemy w lodówce lub w jakimś innym chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 09.05.2012 18:22
a jakie super zdjęcie
sloneczko1 29.12.2011 22:57
wyglądają apetycznie
KasiaK90 29.12.2011 10:37
mama kiedys robiła
Monika111 29.12.2011 10:03
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak