JAPON

JAPON

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 szt
  • pietruszkę

    2 szt
  • seler

    1 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • majonez

    1 słoiczek
  • jajko

    6 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ogórki

    2 szt
  • groszek

    1 puszki
  • śledzie

    4 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania JAPON

Marchew, pietruszkę, ziemniaki ugotować razem.4 Jajka ugotować osobno. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Groszek odcedzamy i dodajemy do sałatki.Ogórki kroimy także w kosteczkę . Całość wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. 2 Jajka ugotować i przekroić na połówki. Sałatkę formować wokół jajka. Na około położyć śledzia. Japończyka udekorować pomidorem i natką pietruszki.Można na wierzch położyć cebulę pokrojoną w półtalarki wymieszaną z majonezem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat