Jambalaya po polsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż brązowy

    20 dag
  • kiełbasa podwawelska

    35 dag
  • pomidory krojone z puszki

    40 dag
  • papryka czerwona

    2 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 szczypta
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować wszystkie składniki. Ugotować ryż. Pokroić kiełbasę w półplasterki; cebulę, paprykę i czosnek w kostkę. Na patelnię wlać olej i podsmażyć kiełbasę. Gdy kiełbasa zrumieni się, dodać warzywa i dalej smażyć. Gdy wszystko się przysmaży dodać pomidory, sos sojowy, pieprz i nadal smażyć. Gdy ryż ugotuje się, wszystko razem wymieszać. Przed nałożeniem można doprawić solą.
mikix4
Ryż będzie gotowy, gdy zwiększy swoją objętość dwukrotnie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 26.12.2015 20:15
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat