Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jambalaya po polsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż brązowy 20 dag
kiełbasa podwawelska 35 dag
pomidory krojone z puszki 40 dag
papryka czerwona 2 szt
cebula biała 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sos sojowy 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
olej rzepakowy 1 łyżka
sól 1 szczypta

Porada

Ryż będzie gotowy, gdy zwiększy swoją objętość dwukrotnie.

Przepis i sposób przygotowania na: Jambalaya po polsku

Przygotować wszystkie składniki. Ugotować ryż. Pokroić kiełbasę w półplasterki; cebulę, paprykę i czosnek w kostkę. Na patelnię wlać olej i podsmażyć kiełbasę. Gdy kiełbasa zrumieni się, dodać warzywa i dalej smażyć. Gdy wszystko się przysmaży dodać pomidory, sos sojowy, pieprz i nadal smażyć. Gdy ryż ugotuje się, wszystko razem wymieszać. Przed nałożeniem można doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 26.12.2015 20:15
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak