Jambalaya

Jambalaya

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówka

    50 dag
  • ryż

    25 dag
  • cebula

    10 dag
  • czosnek

    1 główka
  • pomidor

    5 sztuk
  • zielona papryka

    2 sztuki
  • masło

    3 łyżki
  • oregano

    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    - -
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jambalaya

Roztopić 2 łyżki masla, podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać oczyszczone i pokrojone papryki oraz pomidory. Przyprawić solą i pieprzem, wlać 2-4 łyżki wody i dusić 20 min. Ryż ugotować na sypko. Parówki pokroić na plasterki, obsmażyć na 1 łyżce masła razem z oregano i słodką papryką. Połączyć warzywa, ryż i parówki. Wymieszać i odstawić pod przykryciem na kilka minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

angelika14 21.05.2011 11:36
ciekawa nazwa
marcia71 16.05.2011 11:51
fajne
Marzena40 24.02.2011 08:47
pycha
berys18 03.02.2011 07:32
bardzo fajny przepis
Zofia8 02.01.2011 18:22
smaczne,polecam
iwa643 03.12.2010 08:40
szybko i smacznie
justys0 13.11.2010 14:08
ciekawe...
Sylwia88 03.11.2010 16:34
swietna i ta orginalna nazwa
Magda60 30.10.2010 10:14
super pomysl
kuklik 14.10.2010 09:51
bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat