Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
parówek
50 dag -
czosnku
1 główka -
pomidorów(40 dag)
5 szt -
zielone papryki (35 dag)
2 szt -
masła
3 łyżki -
oregano
1 łyżeczka -
papryki słodkiej Prymat
1 łyżeczka -
sól
1 szczypta -
pieprzu czarnego mielonego Prymat do smaku
1 szypta -
cebula
1 szt -
Papryka ostra mielona Prymat
1 szt -
ryż
25 dag
Przepis i sposób przygotowania Jambalaya
Roztopić 2 łyżki masła, podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać oczyszczone i pokrojone papryki oraz pomidory. Przyprawić solą i pieprzem, wlać 2-4 łyżki wody i dusić 20 min. Ryż ugotować na sypko. Parówki pokroić na plasterki, obsmażyć na 1 łyżce masła razem z oregano i słodką papryką. Połączyć warzywa, ryż i parówki. Wymieszać i odstawić pod przykryciem na kilka minut.
Komentarze (214)
Załaduj więcej komentarzy (204)