Jambalaya

Jambalaya

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówek

    50 dag
  • czosnku

    1 główka
  • pomidorów(40 dag)

    5 szt
  • zielone papryki (35 dag)

    2 szt
  • masła

    3 łyżki
  • oregano

    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprzu czarnego mielonego Prymat do smaku

    1 szypta
  • cebula

    1 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szt
  • ryż

    25 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jambalaya

Przyrządzanie:
Roztopić 2 łyżki masła, podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać oczyszczone i pokrojone papryki oraz pomidory. Przyprawić solą i pieprzem, wlać 2-4 łyżki wody i dusić 20 min. Ryż ugotować na sypko. Parówki pokroić na plasterki, obsmażyć na 1 łyżce masła razem z oregano i słodką papryką. Połączyć warzywa, ryż i parówki. Wymieszać i odstawić pod przykryciem na kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (214)

Patriszja
Patriszja 04.11.2013 07:43
smacznie wygląda :)
lena57 22.10.2013 13:50
chyba na jutrzejszy obiad :)
Monika-twin 08.08.2013 21:51
ale bym sobie zjadla
Marlenka.S 22.02.2013 21:15
fajnie sie nazywa
ao_12 27.01.2013 10:11
ciekawy przepis, ja robię troszeczkę inną jambalayę
eMMe 12.10.2012 20:31
ciekawy pomysł
Ewa36 05.09.2012 19:53
super
Babuszka 28.07.2012 16:18
ciekawa nazwa
gerdzik 01.05.2012 11:58
jaka to kuchnia ?? wygląda nieźle
Amellia 07.04.2012 11:09
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat