Przepis i sposób przygotowania na: Jamajka
Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, później po jednym żółtku. Wsypujemy przesiany budyń z mąką, kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy do przygotowanej formy do pieczenia (35x25 cm). Pieczemy w temp. 180 stopni do 30 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy na pół
Galaretka:
3 galaretki rozpuszczamy w 4 i 1/2 szklankach wrzątku, odstawiamy i gdy galaretka zacznie tężeć rozprowadzamy na bananach.
Masa:
Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, następnie dodajemy serek. Całość łączymy ze schłodzoną rozpuszczoną żelatyną w 1/3 szkl wrzątku.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt - smarujemy cienką warstwą powideł, banany pokrojone w plasterki i natarte sokiem z cytryny, masa- biszkopt- nie duża ilość masy i kokos