Przepis i sposób przygotowania na: Jamaican Dumplings (jamajskie 'pączki') wg Tyler'a Florence
Ciasto wyjąć i podzielić na 12 części. (Ciasto jest jak plastelina)
Banana pokroić w talarki ( w oryginale był plantain, ale chyba nie do kupienia w Polsce).
Z każdego kawałka ciasta zrobić kulkę, rozpłaszczyć i zawinąć w środek kawałek banana. Zamknąć i uformować. I tak z każdym kawałkiem ciasta.
"Pączki" przykryć wilgotnym ręcznikiem i odstawić na 30 minut przed smażeniem.
Rozgrzać olej na patelni, smażyć na złoty kolor, 3-5 minut z obu stron. "Pączki" trochę urosną. Po usmażeniu odłożyć na papierowy ręcznik, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. Tyler w programie podawał je z mlekiem kokosowym i kurczakiem po jamajsku. Gotowe, ciasto ma wspaniałą konsystencję, prawdziwe mistrzostwo ;) Smacznego.