Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jałowcówka klasztorna

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytusu 95% 1 litr
cukru 1/2 kg
jałowca 1/8 litra
wody 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Jałowcówka klasztorna

Jałowiec na miazgę stłucz a spirytusem namocz i wody ćwierć litra dodaj, i daj mu odpocząć. Po tygodniu , w ćwierci litra wody cukier zagotuj, a jałowcówkę namoczoną przez bibułkę przesącz, ze syropem zmieszaj; potym na miesięcy kilka znów daj jej odpocząć, a niechaj się tymczasem wytrawi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 19.03.2013 10:14
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak