Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jakubowa jajecznica

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 4 plastry
cebula 1/2 główki
pomidor 1 sztuka
rzeżucha do posypania
sól do smaku
jajko 3 sztuki
oliwa 1 łyżka
woda 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jakubowa jajecznica

Kroki postępowania

1
Szynkę wraz z cebulką kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oliwy na patelni.
Krok 1 - Jakubowa jajecznica foto
2
Następnie dodajemy posiekanego pomidora i dodajemy paprykę ostrą. Całość smażymy przez około 4/5 minut. W między czasie rozbijamy jajka, do których dolewamy 3 łyżki wody i solimy. Całość rozbijamy widelcem i wylewamy na patelnię.
Krok 2 - Jakubowa jajecznica foto
3
To od nas zależy jak bardzo ścięta będzie jajecznica. Całość posypujemy rzeżuchą.
Smacznego!
Krok 3 - Jakubowa jajecznica foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 08.05.2013 21:01
smaczna, jak zawsze :)
Rossie 08.05.2013 15:29
jajecznica już ma to do siebie, ze wszelkie wariacje dopuszczalne :)
Bernadeta1 08.05.2013 15:22
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak