Jak wykorzystać pozostałości po rosole, czyli krem brokułowo-cukiniowy :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • warzywa

    1 szt
  • skrzydełka kurczaka

    1 szt
  • brokuł

    1 szt
  • cukinia

    5-6 plastrów
  • serek topiony

    2 szt
  • ziemniaki ugotowane

    3-4 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Bazylia suszona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jak wykorzystać pozostałości po rosole, czyli krem brokułowo-cukiniowy :) foto
Warzywa z rosołu podgrzać.
Krok 2 - Jak wykorzystać pozostałości po rosole, czyli krem brokułowo-cukiniowy :) foto
Ze skrzydełka przygotować wywar.
Krok 3 - Jak wykorzystać pozostałości po rosole, czyli krem brokułowo-cukiniowy :) foto
Dodać umyte różyczki brokuła i obraną, pokrojoną w plastry cukinię, zagotować.
Krok 4 - Jak wykorzystać pozostałości po rosole, czyli krem brokułowo-cukiniowy :) foto
Następnie do blendera przełożyć warzywa z rosołu, brokuła i cukinie, dodać serki, zalać wywarem i dokładnie zmiksować.
Krok 5 - Jak wykorzystać pozostałości po rosole, czyli krem brokułowo-cukiniowy :) foto
Podawać ze smażonymi plastrami ugotowanych ziemniaków.
SMACZNEGO!
Malinka
"Warzywa" w składnikach to pozostałości z rosołu, które chciałam wykorzystać, czyli marchewka, pietruszka i seler.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 04.11.2014 19:43
Oszczędna Pani Domu duży +
Renata9 04.11.2014 14:50
bardzo smaczna zupka
Adamorek 04.11.2014 13:18
cudowny, polecam
berys18 04.11.2014 12:36
smacznie wygląda
Hrabina w kuchni 04.11.2014 10:57
I wyszła smaczna zupka:)
sasanka 04.11.2014 10:49
I nic się nie maruje a taki rosołek to sam smak :)
Mniam 04.11.2014 10:45
Ja również przerabiam rosół :)
Renata22 04.11.2014 09:49
i nic się nie zmarnowało! to lubię! ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat