Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajo sadzone na szparagach i rzodkiewce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
szparagi zielone 4 szt
rzodkiewka 2 szt
masło 5 g
śmietana 30% 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajo sadzone na szparagach i rzodkiewce

Na patelni umieścić masło a obok położyć obrane i umyte szparagi oraz dwie umyte, pokrojone w plasterki rzodkiewki. Posolić i smażyć na małym ogniu 2 minutki. Następnie dodać śmietankę, obrócić szparagi i rzodkiewkę, patelnie przykryć pokrywka i dusić pod przykryciem ok 4 minuty. Wbić jajko i smażyć pod przykryciem kolejne 3-4 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 10.04.2017 17:40
Wygląda apatycznie, choć ja lubię samą jajecznice. Pomysł przedni. Gratuluje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak