Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko ze szparagiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
ugotowane szparagi 2 sztuki
szynka konserwowa 2 plastry
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko ze szparagiem

Na patelni rozgrzać masło. Szparagi zawinąć w przygotowane plastry szynki. Obwiązać szczypiorkiem. Roladki lekko obsmażyć na maśle i zdjąć z patelni. Wybić jajka na patelnię (każde oddzielnie). Na każdym położyć roladkę i usmażyć. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. Oprószyć solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak