Jajko ze szparagiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 sztuki
  • ugotowane szparagi

    2 sztuki
  • szynka konserwowa

    2 plastry
  • masło

    do smażenia
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać masło. Szparagi zawinąć w przygotowane plastry szynki. Obwiązać szczypiorkiem. Roladki lekko obsmażyć na maśle i zdjąć z patelni. Wybić jajka na patelnię (każde oddzielnie). Na każdym położyć roladkę i usmażyć. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. Oprószyć solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat