Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło klarowane
1 łyżka -
czosnek
2 ząbki -
szpinak mrożony
450 g -
sól i pieprz
do smaku -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku -
jaja
4 szt
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Na klarowanym maśle przesmażyć obrany i przeciśnięty czosnek.

Wrzucić lekko rozmrożony szpinak, dusić aż odparuje. Doprawić solą i pieprzem.

Lekko przestudzony szpinak nałożyć do kokilek, zrobić łyżeczką (lub kieliszkiem) wgłębienia na jajko.

Następnego dnia rano jajka wybijać do miseczki i delikatnie wlewać do kokilek. Posypać lekko solą i pieprzem.

Podawać z pieczywem i pomidorkiem
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)