Jajko zapiekane w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 płat
  • pomidory suszone Smak

    3-4 kawałki
  • ser żółty

    3 plasterki
  • jajko

    3 szt
  • jajko

  • sól

  • pieprz

  • koperek świeży

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie pokroić na 6 równych kwadratów. Złożyć je po dwa, jeden na drugim. Wierzchnią warstwę ciasta posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec przez 13 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Wcisnąć środek, aby zrobić miejsce na jajko. Wrzucić pokrojony w kostkę ser oraz suszone pomidory, a na to wbić jajko. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut do momentu, aż białko się zetnie. Gotowe danie posypać posiekanym koperkiem, oprószyć pieprzem i solą.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat