Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
bułki
5 sztuk -
jajko
5 sztuk -
żółty ser
4 plastry -
wędlina
4 plastry -
masło
1 łyżka -
szczypiorek
5 sztuk -
sól
1 szczypta
Sposób przygotowania
Bułkom ścinamy czapeczki i wyjmujemy trochę środka. Wędlinę kroimy w kostkę a ser kroimy plaster na połowę i później na zapałkę. Szczypiorek drobno siekamy. Na spód bułki kładziemy trochę pokrojonej szynki i pokrojony ser, odrobinę masła i wbijamy jajko. Oprószamy solą a można też pieprzem. Posypujemy wędliną. Bułki wkładamy do piekarnika nagrzanego 180-190 stopni i pieczemy 15-20 minut pamiętając, że każdy piekarnik piecze inaczej. Czapeczki też można opiec.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się