Jajko zapiekane w awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • szynka konserwowa

    2 plastry
  • papryczka chili

    1/4 łyżeczka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wędzoną makrelę wyczyścić dokładnie z ości i przełóżyć do miseczki.
Następnie dodać drobno pokrojoną cebulę, zieloną pietruszkę, zieloną cebulkę, ser ricotta, oliwę z oliwek, wodę. Doprawić ostrą papryką oraz solą morską i kolorowym pieprzem.
Całość dokładnie wymieszać - pasta z makreli gotowa.

Sałatka
Do miseczki włożyć pokrojony seler naciowy wraz z listkami, zieloną pietruszkę, małą cebulkę pokrojoną w krążki i doprawić sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. Całość delikatnie wymieszać.
Pastę z makreli podawać ze świeżym pieczywem i kiełkami brokułu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 13.03.2018 16:45
Smakowite śniadanko!
Bożena Matuszczyk 15.01.2018 16:58
Robię pastę z makreli ale trochę inaczej wiec zabieram przepis na te smaczną pastę ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat