Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
awokado
1 sztuka -
jajko
1 sztuka -
szynka konserwowa
2 plastry -
papryczka chili
1/4 łyżeczka -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Następnie dodać drobno pokrojoną cebulę, zieloną pietruszkę, zieloną cebulkę, ser ricotta, oliwę z oliwek, wodę. Doprawić ostrą papryką oraz solą morską i kolorowym pieprzem.
Całość dokładnie wymieszać - pasta z makreli gotowa.
Sałatka
Do miseczki włożyć pokrojony seler naciowy wraz z listkami, zieloną pietruszkę, małą cebulkę pokrojoną w krążki i doprawić sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. Całość delikatnie wymieszać.
Pastę z makreli podawać ze świeżym pieczywem i kiełkami brokułu.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się