Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bułka
4 szt -
szynka
4 plastry -
jajko
4 szt -
grzyby leśne
ok12 szt -
sól i pieprz
-
masło
-
cebula
Sposób przygotowania
Bułkę kroimy tak by miała czapeczkę i wycinamy środek bułki.
Do każdej bułki wkładamy dość głęboko duży plaster szynki i wbijamy jajko.
W jajko wkładamy po kilka grzybów (można oprószyć drobno pokrojoną cebulką) i troszkę jajko solimy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok15- 20 minut.
Ścięty wierzch bułki wkładamy na chwile do piekarnika by był chrupiący.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się