Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko z grzybami zapiekane w bułce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 4 szt
szynka 4 plastry
jajko 4 szt
grzyby leśne ok12 szt
sól i pieprz
masło
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko z grzybami zapiekane w bułce

Grzyby obieramy, płuczemy i przesmażamy na maśle oprószamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni i przestudzamy.

Bułkę kroimy tak by miała czapeczkę i wycinamy środek bułki.
Do każdej bułki wkładamy dość głęboko duży plaster szynki i wbijamy jajko.
W jajko wkładamy po kilka grzybów (można oprószyć drobno pokrojoną cebulką) i troszkę jajko solimy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok15- 20 minut.
Ścięty wierzch bułki wkładamy na chwile do piekarnika by był chrupiący.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 12.11.2017 13:55
dziękuję:)
jejkuchnia 12.10.2017 19:23
Rewelacyjne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak