Jajko z grzybami zapiekane w bułce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    4 szt
  • szynka

    4 plastry
  • jajko

    4 szt
  • grzyby leśne

    ok12 szt
  • sól i pieprz

  • masło

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby obieramy, płuczemy i przesmażamy na maśle oprószamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni i przestudzamy.

Bułkę kroimy tak by miała czapeczkę i wycinamy środek bułki.
Do każdej bułki wkładamy dość głęboko duży plaster szynki i wbijamy jajko.
W jajko wkładamy po kilka grzybów (można oprószyć drobno pokrojoną cebulką) i troszkę jajko solimy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok15- 20 minut.
Ścięty wierzch bułki wkładamy na chwile do piekarnika by był chrupiący.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 12.11.2017 13:55
dziękuję:)
jejkuchnia 12.10.2017 19:23
Rewelacyjne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat