Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko w skorupce z ciemnego chleba

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
chleb razowy ok 7 kromek
słonecznik łuskany 2-3 łyżki
marchew ok 1/2 ugotowanej
przyprawa uniwersalna
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej
bulion albo rosół

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko w skorupce z ciemnego chleba

Jajka ugotować najlepiej na średnio twardo i obrać. Chleb zamoczyć w bulionie, odcisnąć i rozdrobnić. Dodać drobno pokrojoną cebulę i marchew.
Ziarna słonecznika na chwilę wrzucić na natłuszczoną patelnię, przemieszać kilka razy i dodać do chleba. Wymieszać i doprawić do smaku (jeśli mamy pod ręką jajko do panierki to można dodać trochę jajka do masy chlebowej).
Jajka oprószyć solą i pieprzem. Na dłoni rozpłaszczyć masę chlebową, położyć jajko i oblepić je.
Obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rumiano.
Smaczne z sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak