Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko w parówce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól i pieprz do smaku

Porada

Jeśli lubimy płynne żółtko, jajka nie przewracamy, czekamy ok. 4 minut aż białko się zetnie.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko w parówce

Parówkę obrać z folii i przeciąć wzdłuż, niemal do końca.Wywinąć jej końce i spiąć niewielką wykałaczką.Patelnię rozgrzać, w razie potrzeby skropić olejem.Parówkę delikatnie obsmażyć na patelni, a następnie w środek serduszka wbić jajko.Przyprawić solą i pieprzem (nie za dużo bo parówki są zwykle przyprawione). Jajko smażyć po około dwie minuty z każdej strony.Podawać z ulubionymi dodatkami np. ketchupem.Przed podaniem wykałaczkę wyjąć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 02.08.2015 08:10
Wygląda wyśmienicie!
Ela15 27.07.2015 11:54
fajnie wygląda
adelajda 24.07.2015 13:22
Pomysłowe :)))
Karolcia12 23.07.2015 21:54
fajny pomysł na śniadanie
patryska76 23.07.2015 20:30
ciekawa propozycja ;-)
Ola1young 23.07.2015 18:41
robię podobnie
Adamorek 23.07.2015 18:13
romantyczne śniadanie
Róża1 23.07.2015 17:51
świetnie wygląda !!!!!!!!!
agnieszka214 23.07.2015 17:44
Bardzo ładnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak