Jajko w parówce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówkę obrać z folii i przeciąć wzdłuż, niemal do końca.Wywinąć jej końce i spiąć niewielką wykałaczką.Patelnię rozgrzać, w razie potrzeby skropić olejem.Parówkę delikatnie obsmażyć na patelni, a następnie w środek serduszka wbić jajko.Przyprawić solą i pieprzem (nie za dużo bo parówki są zwykle przyprawione). Jajko smażyć po około dwie minuty z każdej strony.Podawać z ulubionymi dodatkami np. ketchupem.Przed podaniem wykałaczkę wyjąć.
Helena63
Jeśli lubimy płynne żółtko, jajka nie przewracamy, czekamy ok. 4 minut aż białko się zetnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 02.08.2015 08:10
Wygląda wyśmienicie!
Ela15 27.07.2015 11:54
fajnie wygląda
adelajda 24.07.2015 13:22
Pomysłowe :)))
Karolcia12 23.07.2015 21:54
fajny pomysł na śniadanie
patryska76 23.07.2015 20:30
ciekawa propozycja ;-)
Ola1young 23.07.2015 18:41
robię podobnie
Adamorek 23.07.2015 18:13
romantyczne śniadanie
Róża1 23.07.2015 17:51
świetnie wygląda !!!!!!!!!
agnieszka214 23.07.2015 17:44
Bardzo ładnie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat