Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko w mielonym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 4 szt
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1/2 szt
mleko
mięso mielone wołowe 300 g
mięso mielone wieprzowe 150 g
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko w mielonym

Kroki postępowania

1
4 jajka (mogą być małe) ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skórki.
Krok 1 - Jajko w mielonym foto
2
Bułkę namoczyć w mleku.. Mięso przemielić w maszynce do mięsa jeśli mamy nie zmielone. Do mięsa dodać duże jajko, natkę, odciśniętą bułkę i poszatkowaną cebulkę oraz przyprawy.
Krok 2 - Jajko w mielonym foto
3
Wszystko razem dobrze wymieszać, rozłożyć na porcję i na środek ułożyć jajko,
Krok 3 - Jajko w mielonym foto
4
zwinąć je z każdej strony i uformować kotlety,
Krok 4 - Jajko w mielonym foto
5
obtoczyć w bułce i podsmażyć z każdej strony na oleju.

Podawać przekrojone na pół
Krok 5 - Jajko w mielonym foto
6
Podawać przekrojone na pół
Krok 6 - Jajko w mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 05.05.2015 18:58
lubię takie z ziemniaczkami i kapustka
marcia7 05.05.2015 18:50
lubię do tego z sosem grzybowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak