Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko w kaszy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 woreczek
jajko 4 szt
szynka 4 plastry
cebula 1/4 szt
zielenina 1 łyżka kopiasta
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko w kaszy

Trzy jajka gotujemy na półmiękko, obieramy, oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy w plaster szynki.
Kaszę ugotować wg przepisu na op w osolonej wodzie, osączyć na durszlaku. Do kaszy dodać dwie łyżki tartej bułki, zieleninę, doprawić do smaku i wymieszać.
Jajko roztrzepać i dodać ok 2 łyżki do kaszy, dodać drobno pokrojoną cebulę. Wymieszać.
Jajka w szynce oprószyć tartą bułką i oblepić każde kaszą.
Panierować w pozostałym roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Przygotowane kule smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 04.04.2017 14:49
ale pycha
halina17 02.04.2017 19:37
Dobry pomysł :)
Aleksandra/Olcia 02.04.2017 18:32
ale smaczna niespodzianka :)
RenataZ-et 02.04.2017 12:48
ciekawy pomysł
pestka 02.04.2017 12:15
smaczny obiad
Wiesława1 02.04.2017 12:11
Fajny pomysł
Futka 02.04.2017 11:38
Świetny i bardzo smakowity pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak