Jajko w kaszy

Jajko w kaszy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    1 woreczek
  • jajka

    4 szt
  • szynka

    4 plastry
  • cebula

    1/4 szt
  • zielenina

    1 łyżka kopiasta
  • sól

  • pieprz

  • bułka tarta

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Trzy jajka gotujemy na półmiękko, obieramy, oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy w plaster szynki.
Kaszę ugotować wg przepisu na op w osolonej wodzie, osączyć na durszlaku. Do kaszy dodać dwie łyżki tartej bułki, zieleninę, doprawić do smaku i wymieszać.
Jajko roztrzepać i dodać ok 2 łyżki do kaszy, dodać drobno pokrojoną cebulę. Wymieszać.
Jajka w szynce oprószyć tartą bułką i oblepić każde kaszą.
Panierować w pozostałym roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Przygotowane kule smażyć na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edita

04.04.2017 14:49
ale pycha

halina17

02.04.2017 19:37
Dobry pomysł :)

Aleksandra/Olcia

02.04.2017 18:32
ale smaczna niespodzianka :)

RenataZ-et

02.04.2017 12:48
ciekawy pomysł

pestka

02.04.2017 12:15
smaczny obiad

Wiesława1

02.04.2017 12:11
Fajny pomysł

Futka

02.04.2017 11:38
Świetny i bardzo smakowity pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat