Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko w bułce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
bułki 2 szt
szynka 1 plaster
ser żółty 1 plaster
majonez 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko w bułce

Od bułek odcinamy górę, wydrążamy środek bułek. Szynkę i ser żółty kroimy w kosteczkę.

Do bułek wkładamy trochę szynki, sera żółtego, wbijamy jajko. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na górę jajka kładziemy troszkę majonezu. Zapiekamy w piekarniku 10-15 minut w temperaturze 150 stopni.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 04.02.2014 09:26
ciekawy pomysł
Ania84 04.02.2014 08:10
fajny pomysł z tym jajkiem, muszę wypróbować
Kuchenka 04.02.2014 07:55
bardzo lubię takie :)
Paolcia 03.02.2014 22:07
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak