Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko w bułce

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

bułka 2
sól i pieprz
jajko 2

Dodatkowo

szczypiorek mały pęczek
szpinak świeży garść
łosoś wędzony 1-2 plastry
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko w bułce

W bułkach ucinamy ich górną część. Łyżeczką do herbaty wydrążamy środek. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Na wierzch każdej bułki wbijamy 1 jajko, posypujemy je świeżo zmieloną solą i pieprzem. Bułki wstawiamy do piekarnika na około 10-15 minut.

Bułki są gotowe, gdy białko się zetnie, a żółtko pozostanie lekko płynne. Bułki wyciągamy z piekarnika, posypujemy szczypiorkiem, natką pietruszki lub dekorujemy świeżą bazylią. Jajko w bułce podajemy na wybranej sałacie skropionej odrobiną soku z cytryny z plastrem wędzonego łososia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 31.01.2019 19:17
Ciekawa propozycja :)
Madzai 04.11.2015 19:48
Łatwe a jakie smaczne :)
Ewa Wojtaszko 04.11.2015 16:54
robię bardzo podobne,ja używam szynki :)
Wacław 04.11.2015 14:31
przepyszne śniadanie :-)
dollce 04.11.2015 12:09
Apetyczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak