Jajko, tuńczyk i brokuły w galarecie

APM

APM

Jajko, tuńczyk i brokuły w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    300 ml
  • żelatyna

    2,5 łyżeczka
  • jajko

    4 sztuka
  • brokuł

  • tuńczyk

    1 puszka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W gorącym bulionie rozpuszczam żelatynę.

Jajka gotuję na twardo, brokuły na miękko w osolonej wodzie.

W kokilkach układam porcje tuńczyka, pokrojone jajka i brokuły, solę i pieprzę, wszystko zalewam bulionem i odstawiam do lodówki na noc.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

12.01.2016 21:29
Tuńczyk w oleju czy sosie własnym?

Klausia

11.11.2015 14:39
świetny pomysł

ao_12

29.03.2014 20:30
Fajny pomysł na podanie galarety w innym wydaniu:)

halina17

29.03.2014 11:57
Dobry pomysł na galaretkę z tuńczykiem.

Noruas

29.03.2014 11:45
Ciekawy pomysł na podanie galarety!

Kolorowa

29.03.2014 11:05
Super zdjęcie ;)

Kuchenka

29.03.2014 11:02
bardzo fajne

gosia56

29.03.2014 09:45
na pewno pyszne

Paolcia

29.03.2014 08:46
nie widziałam nigdy wcześniej czegoś takiego :) jestem pozytywnie zaskoczona :)

luna76

29.03.2014 07:52
Interesujący przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat