APM

Jajko, tuńczyk i brokuły w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    300 ml
  • żelatyna

    2,5 łyżeczka
  • jajko

    4 sztuka
  • brokuł

  • tuńczyk

    1 puszka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W gorącym bulionie rozpuszczam żelatynę.

Jajka gotuję na twardo, brokuły na miękko w osolonej wodzie.

W kokilkach układam porcje tuńczyka, pokrojone jajka i brokuły, solę i pieprzę, wszystko zalewam bulionem i odstawiam do lodówki na noc.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 12.01.2016 21:29
Tuńczyk w oleju czy sosie własnym?
Klausia 11.11.2015 14:39
świetny pomysł
ao_12 29.03.2014 20:30
Fajny pomysł na podanie galarety w innym wydaniu:)
halina17 29.03.2014 11:57
Dobry pomysł na galaretkę z tuńczykiem.
Noruas 29.03.2014 11:45
Ciekawy pomysł na podanie galarety!
Kolorowa 29.03.2014 11:05
Super zdjęcie ;)
Kuchenka 29.03.2014 11:02
bardzo fajne
gosia56 29.03.2014 09:45
na pewno pyszne
Paolcia 29.03.2014 08:46
nie widziałam nigdy wcześniej czegoś takiego :) jestem pozytywnie zaskoczona :)
luna76 29.03.2014 07:52
Interesujący przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat