Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko pod pierzynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
masło do foremek
ser żółty 2 (tarty)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko pod pierzynką

Jajka umyć ciepłą wodą.
Oddzielić białko od żółtka, delikatnie żeby żółtko pozostało w całości.
Małe kokilki wysmarować masłem, umieścić po jednym żółtku.
Białka ubić na sztywno, dodać ser, pieprz, szczypiorek, delikatnie wymieszać.
Ubite białka nałożyć na żółtka.
Zapiekać 10 minut w temperaturze 120 stopni.
Posypać szczypiorkiem, podawać z pieczywem .
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.03.2014 21:27
pysznie podane
Katarzyna59 25.02.2014 11:44
bardzo dobre
Iwusia 14.02.2014 23:17
smaczne śniadanko
Dorian 11.02.2014 15:10
pysznie wyglada
mysza75 11.02.2014 11:34
cudna pierzynka
Pietruszka 10.02.2014 13:24
fajnie wygląda
ONY_za_kare 10.02.2014 12:22
fajne na śniadanko
Mniam 09.02.2014 16:05
Pyszne śniadanie.
Malinka 09.02.2014 13:39
Bardzo smaczny przepis na jaja:)
Alex_M 09.02.2014 12:27
lubię takie jajka :)
Joannasz3190 09.02.2014 10:30
Pyszności :)
gibli 09.02.2014 10:05
lubię takie jajka
fotoviderek 09.02.2014 09:05
Wyśmienite :)
Romanowka 09.02.2014 08:09
na śniadanie pierwsza klasa!
Renata9 09.02.2014 07:53
smaczne jajeczko, akurat na śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak