Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko niespodzianka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% 300 ml
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
cukier puder 1,5 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko niespodzianka

Przygotować kilka wydmuszek z większą dziurką, taką aby zmieścić w nich masę śmietanową z galaretką. Przyrządzić galaretki jak podano na opakowaniu. Każdą przelać do płaskiego naczynia. Odstawić w zimne miejsce, żeby stężały. Następnie zacząć ubijać śmietanę kremówkę. Szybko dodać do niej cukier puder i cukier wanilinowy. Wlać przygotowaną żelatynę z 3 łyżeczek. Gdy się ubije przestać miksować. Galaretki pociąć w drobną kostkę. Wmieszać do śmietany i wymieszać. Taką masę wkładać do wydmuszek. Odstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Po tym czasie wyjąć i usunąć skorupki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 05.11.2013 21:59
Ha ha ha fajna nazwa dla tego ciastka :D
Katarzyna/kate1980 11.06.2013 22:41
superowe te jajeczko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak