Jajko gotowane bez skorupki

Jajko gotowane bez skorupki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • woda

  • sól

  • ocet

    1 łyżka
  • przyprawy

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Jajko gotowane bez skorupki

Wodę zagotować. Pod koniec dodać ocet. Jajko rozbić i delikatnie wylać na gotującą się wodę, posolić. Gotować, aż do ścięcia się białka. Wyłowić łyżką cedzakową. Na koniec można posypać przyprawami (papryka słodka, bazylia, oregano itd)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Betka 20.05.2012 19:18
pycha;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat