Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko gotowane bez skorupki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
woda
sól
ocet 1 łyżka
przyprawy wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko gotowane bez skorupki

Wodę zagotować. Pod koniec dodać ocet. Jajko rozbić i delikatnie wylać na gotującą się wodę, posolić. Gotować, aż do ścięcia się białka. Wyłowić łyżką cedzakową. Na koniec można posypać przyprawami (papryka słodka, bazylia, oregano itd)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.05.2012 19:18
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak