Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka ze szczypiorkiem faszerowane w skorupkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
śmietana 18 proc 100 ml
szczypiorek
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

Świetnie smakuję jako dodatek do kalafiora i ziemniaków.

Przepis i sposób przygotowania na: jajka ze szczypiorkiem faszerowane w skorupkach

Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy je nożem i wyjmujemy jajko, tak aby nie uszkodzić skorupki. Jajka mieszamy z pociętym drobno szczypiorkiem i śmietaną. Napełniamy skorupki farszem i wkładamy wierzch do bułki tartej. Smażymy jajka stroną z bułka tartą na gorącym oleju. Świetnie smakuję jako dodatek do kalafiora i ziemniaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooked 28.05.2015 13:58
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak