Jajka zapiekane z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonezu

    2 łyżeczki
  • sól, pieprzdo smaku

  • śmietany

    1 łyżeczka
  • szynka w plasrach

  • jaja na twardo

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka kroimy na pół. Z jajek wyjmujemy żółtka, mieszamy je z majonezem i śmietana, doprawiamy do smaku. Na białko kładziemy kawałek szynki i przygotowany wcześniej farsz.
Jajka wstawiamy do piekarnika i czekamy aż farsz się zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat