Jajka zapiekane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczywo razowe

    3-4 kromki
  • różyczki brokuła

    4-5 szt
  • ogórek konserwowy Smak

    1 szt
  • papryka konserwowa

    1 szt
  • ser pleśniowy złocisty

    25 g
  • żółty ser starty

    50 g
  • musztarda rosyjska

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • posiekane listki tymianku

    1 łyżeczki
  • śmietana kwaśna

    4 łyżki
  • jajka

    3 szt
  • Sól ziołowa- MŁYNEK

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Kokilki smarujemy masłem. Ogórka konserwowego i paprykę kroimy w kostkę. W miseczce mieszamy śmietanę z żółtym serem, musztardą i jajkami na jednolitą masę. Dodajemy pokruszony ser pleśniowy, ogórka i paprykę, tymianek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Brokuł gotujemy al dente (ok 2-3 minut).Odcedzamy i zahartowujemy zimną wodą. Pieczywo kroimy w kostkę i układamy na dnie foremek. Na pieczywo kładziemy brokuły i zalewamy masą serowo jajeczną. Zapiekamy ok. 20-25 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 16.12.2014 14:32
coś pysznego
kloruś 13.12.2014 21:53
Chętnie bym skosztowała!
Betina#45 13.12.2014 12:47
Ale pyszności, wyśmienicie wygląda :)
Renataj 13.12.2014 10:43
Fajny pomysł. Smaczne i na zimno i na ciepło.
R'n'G Kitchen 13.12.2014 10:40
Śniadanie idealne.
krokus 13.12.2014 10:05
super przepis
erym 13.12.2014 09:28
jestem pod wrazeniem, chce sprobowac!
Renata22 13.12.2014 09:22
Jak to ładnie wyglada! ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat