Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
majonez 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
serek śmietankowy 2 łyżeczki
żurawina suszona 1 łyżka
koperek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z żurawiną

Jajka nakłuwamy pinezką, aby nie pękały. Gotujemy na twardo i zalewamy zimną wodą do wystudzenia. Zdejmujemy skorupki i każde jajko kroimy na pół.

Łyżeczką wydrążamy żółtka, które ucieramy na tarce o małych oczkach. Żółtka mieszamy z serkiem śmietankowym.

Żurawinę bardzo drobno kroimy i dodajemy do masy z żółtkiem.

Dodajemy łyżeczkę majonezu i doprawiamy solą i pieprzem.

Jajka napełniamy farszem i dekorujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 14.04.2017 09:53
polecam i smacznego :)
kuchcik89 13.04.2017 12:21
z żurawiną jeszcze nie jadłam, ciekawy pomysł :)
w mojej kuchni 13.04.2017 09:56
smacznie nadziane jajka
RenataZ-et 12.04.2017 19:25
super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak