Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z serka mascarpone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 200 g
biszkopty podłużne 300 g
ekstrakt waniliowy 1/2 łyżeczka
czekolada mleczna 1 tabliczka
śmietana 30% 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z serka mascarpone

Biszkopty pokruszyć drobno, dodać serek mascarpone oraz ekstrakt wanilii. Dobrze wszystko wymieszać. Masę serową schłodzić przez ok 1 godz. w lodówce. Po tym czasie formować dłońmi małe jajeczka i każde oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladzie z dodatkiem śmietany. Odstawić do stężenia czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak