Jajka z serka mascarpone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek mascarpone

    200 g
  • biszkopty podłużne

    300 g
  • ekstrakt waniliowy

    1/2 łyżeczka
  • czekolada mleczna

    1 tabliczka
  • śmietana 30%

    2 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty pokruszyć drobno, dodać serek mascarpone oraz ekstrakt wanilii. Dobrze wszystko wymieszać. Masę serową schłodzić przez ok 1 godz. w lodówce. Po tym czasie formować dłońmi małe jajeczka i każde oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladzie z dodatkiem śmietany. Odstawić do stężenia czekolady.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat