Jajka z sałatką groszkową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek konserwowy

    1 szt
  • por (biała część)

    10 cm
  • koperek zielony krojony

    1 łyżka
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • jaja na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo,przekroić na pół. Groszek odsączyć z zalewy i przepłukać.Por pokroić w półplasterki.W naczyniu wymieszać groszek,por,pokrojony koperek.Dodać majonez i doprawić do smaku. Na talerzu ułożyć połówki jajek nałożyć sałatki i udekorować gałązkami koperku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 17.06.2013 07:37
fajny przepis
Dorian 24.01.2013 08:13
pycha
anemon 22.11.2012 08:24
Smaczny pomysł na kolację.
misia53 22.10.2012 21:39
jajuszka dla mnie ,bo mam w swojej diecie...
Aneta41 25.07.2012 21:43
smaczne połączenie
Krystyna32 26.04.2012 09:18
extra
Beatris 24.11.2011 13:32
Lubię tak przygotowane jajeczka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat