Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z rzeżuchą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
kiełki rzeżuchy 1 garść
majonez 2 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z rzeżuchą

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. Delikatnie wyjąć żółtka nie uszkadzając białek.
Krok 1 - Jajka z rzeżuchą foto
2
Żółtka wymieszać z kiełkami rzeżuchy, chrzanem i majonezem. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Jajka z rzeżuchą foto
3
Farsz wkładać w białka. Dowolnie dekorować.
Krok 3 - Jajka z rzeżuchą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak