Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
ogórki konserwowe 4 szt
pieczarki 6 szt
szalotka 1 szt
koperek 2 łyżeczki
sól i pieprz
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: jajka z pieczarkami

Jajka gotuję na twardo. Między czasie pieczarki myję i kroję w kostkę. Szalotkę obieram i kroję w kostkę kostkę.

Na patelni rozgrzewam łyżkę masła a nastepnie smażę pieczarki i szalotke na rumiano. Dodaję sól i pieprz. Studzę.

Ogórka kiszonego kroję w drobną kostkę. Pieczarki, szalotkę i ogórki łącze ze sobą dodaję majonez i przyprawy. Mieszam.

Jajka obieram kroję na połówki na górę za pomocą łyżeczki kładę farsz.Posypuję suszonym koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.04.2017 17:35
smaczne jajeczka
IKrakowianka 07.02.2017 19:02
smaczna przekąska
halina17 07.02.2017 18:14
Dobre jajka.
agnieszka214 07.02.2017 17:52
Bardzo apetyczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak