jajka z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    10 szt
  • ogórki konserwowe

    4 szt
  • pieczarki

    6 szt
  • szalotka

    1 szt
  • koperek

    2 łyżeczki
  • sól i pieprz

  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotuję na twardo. Między czasie pieczarki myję i kroję w kostkę. Szalotkę obieram i kroję w kostkę kostkę.

Na patelni rozgrzewam łyżkę masła a nastepnie smażę pieczarki i szalotke na rumiano. Dodaję sól i pieprz. Studzę.

Ogórka kiszonego kroję w drobną kostkę. Pieczarki, szalotkę i ogórki łącze ze sobą dodaję majonez i przyprawy. Mieszam.

Jajka obieram kroję na połówki na górę za pomocą łyżeczki kładę farsz.Posypuję suszonym koprem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 14.04.2017 17:35
smaczne jajeczka
IKrakowianka 07.02.2017 19:02
smaczna przekąska
halina17 07.02.2017 18:14
Dobre jajka.
agnieszka214 07.02.2017 17:52
Bardzo apetyczna przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat