Jajka z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4
  • pieczarki

    4
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    łyżeczka
  • margaryna do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na margarynie. Jaja roztrzepujemy z ziołami, wlewamy na patelnię z pieczarkami. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Można posypać świeżym szczypiorem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 08.03.2014 21:37
Lubię taką jajecznicę.
Ada-Gaba 30.01.2014 12:57
szybko i smacznie
Malinka 29.01.2014 10:09
Bardzo lubię!
Zdzisław 22.02.2013 23:38
lubię taki zestaw
ONY_za_kare 11.02.2013 23:56
pycha!
MagdaXXX 07.02.2013 20:00
ekstra
Bernadeta1 05.02.2013 09:34
pyszne śniadanie
pestka 30.01.2013 10:21
bardzo dobre śniadanie
Dorota37 01.01.2013 10:50
ciekawe połaczenie
dorotka0000025 31.12.2012 13:33
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat