Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z pastą z makreli i koperku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
makrela wędzona 1 szt
koperek świeży 1 pęczek
majonez tradycyjny

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z pastą z makreli i koperku

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, następnie przekroić na pół. Podciąć spód jajek aby stabilnie stały na talerzu. Z makreli usunąć ości, z jajek wyciągnąć żółtka. Makrelę i żółtka wymieszać, dodać majonez, posiekany koperek oraz pieprz. Całość rozdrobnić blenderem na jednolitą masę. Wgłębienia po żółtkach napełniać przygotowaną pastę. Za pomocą łyżki do lodów formować kulki i nakładać na wierzch jajka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 02.02.2014 11:01
Pyszne jajeczka :)
Anna169Hosz 01.02.2014 20:54
Myślałam, że to lody :))
ao_12 01.02.2014 20:41
Pięknie wyglądają pewnie tez tak smakują
Iwa27 01.02.2014 18:55
wyglada fascynujaco
elka72 01.02.2014 18:17
Bardzo pomysłowe i smaczne :)
Olga_SK 01.02.2014 15:47
Jajka faszerowane uwielbiam w każdej postaci :D
Anna133 01.02.2014 15:44
świetny pomysł by jajka inaczej przekroić i nakładać to łyżką do lodów ekstra
Ania321 01.02.2014 14:19
wyglądają pysznie :)
norweska20 01.02.2014 14:16
pasta którą też robię ..super podana
nogawkuchni 01.02.2014 14:15
Bardzo smakowite,pyszny farsz do jajek,bardzo apetycznie się całość prezentuje.
Joannasz3190 01.02.2014 14:02
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak