Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z pastą z makreli i kiełkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
makrela wędzona 1/2 szt
majonez 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
kiełki rzodkiewki 50 g
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z pastą z makreli i kiełkami

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo i studzimy.

Makrele dokładnie obieramy z ości i rozgniatamy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miseczki.
Krok 1 - Jajka z pastą z makreli i kiełkami foto
2
Do miseczki z makrelą dodajemy śmietanę i majonez.
Krok 2 - Jajka z pastą z makreli i kiełkami foto
3
Kiełki rzodkiewki drobno kroimy i przekładamy do miseczki z makrelą.
Krok 3 - Jajka z pastą z makreli i kiełkami foto
4
Ostygnięte jajka obieramy i kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do makreli.

Pastę przyprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.

Połówki jajek faszerujemy pastą makreli z kiełkami rzodkiewki.
Krok 4 - Jajka z pastą z makreli i kiełkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.06.2017 14:25
jajeczka z farszem Lubię to
mysza75 18.06.2017 10:00
bardzo dobre jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak